Bio

Sinds enkele jaren brengt Jasper zijn programma op diverse podia in Nederland en België. Een gitaarprogramma dat voornamelijk bestaat uit Zuid-Amerikaanse muziek, aangevuld met meerdere stijlen. Dit brengt hij in een samenhangend verhaal, beïnvloed door klassieke muziek, maar ook jazzmuziek, kleinkunst, Oosterse muziek en meer. Naast dit solo project combineert hij deze invloeden graag met nieuwe projecten met andere musici en andere kunstvormen.

Met jazz saxofonist Stefan Gottfried vormt hij een duo waarbij jazz en klassieke achtergronden vermengd worden in een nieuwe sound, aLIGA. Met Féline Spiegel en Xavier Boot vormt hij sinds kort een nieuw collectief NOW, waarbij indie-pop met klassieke invloeden een eigen uniek karakter krijgt. Naast deze projecten is Jasper actief met andere projecten, eigen composities en improvisaties en werkte hij recent samen met het SAE institute Amsterdam voor het Mosaic Film Festival in Melkweg.

Jasper volgde zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met gitaardocent Gabriel Bianco. Voordien volgde hij zijn bachelor studie bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij groeide op in Antwerpen en volgde gitaarlessen bij Yvonne Azaert en Jan Depreter aan de Jozef van Poppel Academie en het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.  

 

Photo: Julek Warszawski